Jyrki Salonen |19.4.2021

Teerisuon tunnelmaa

Herätyskello soi neljältä. Saappaat uppoavat suohon heijastinta myöden. Piilokoju painaa. Mutta kun mittelöt alkavat, kaikki muu unohtuu. On aika selvittää kuka on suon kuningas.

Kun suolta on lopultakin löytänyt sen verran vähän märän kohdan, että telttakojun on uskaltanut siihen pystyttää alkaa odotus. Saapuvatko teeret paikalle tänään? Onko koju oikeassa kohdassa? Pysyykö sää aurinkoisena? Onko Kuu juustoa? (Herätyshän oli siis neljältä aamulla)

Teerien paikalle saapumisen huomaa aluksi vain teltan ympäriltä kuuluvista suhahduksista, jonka jälkeen pää alkaa pyöriä ympäri kuvausaukkoja. Minne ne meni? Onksne niitä?

Ensialkuun teeret yleensä viivähtävät läheisissä puissa tarkkailemassa ympäristöä. Jos paikka tuntuu rauhalliselta siirtyvät taistelijat maahan ja hetken tuumaustauon jälkeen koko suo herää henkiin, kun teeret alkavat pulputuksensa. Yläreunan videosta kannattaa napata äänet päälle. Aamuisen teerisuon äänimaailma kurkien huutoineen on huikea.

Toivekeli teerien kuvaamiseen on kirkas pakkassää, jolloin teerien pulputuksien ja sihahduksien hengityshöyryt näkyvät kuvissa hienosti. Ainakin jos teltta osui sopivaan vastavaloon.

Oheisessa galleriassa joitain onnistuneimpia otoksia kevään 2021 unettomilta aamuilta.

Teerisuolla 2021