Jyrki Salonen

Kameran kanssa luonnossa jo reilut parikymmentä vuotta
Jyrki Salonen

Esittely

Olen syntyperäinen espoolainen valokuvausharrastaja ja luonnossahaahuilija. Valokuvaus alkoi parikymppisenä, kun huomasin kanniskelevani 2 megapikselin Canonin digipokkaria mukanani melkein kaikkialle. Pikkukamera oli rajoittunut, mutta sen iskemä kipinä riittävän suuri tehdäkseen harrastuksesta pysyvän. Nyt, melkein kaksi vuosikymmentä myöhemmin, kamerat ovat monimutkaistuneet, mutta kulkevat edelleen tiiviisti mukanani.

Alun vekotinhuumassa tuli kuvattua oikeastaan mitä ikinä vastaan sattuikaan tulemaan, mutta myöhemmin kameran eteen päätyi enimmäkseen maisemia. Pääkaupunkiseudun suunnilleen jokaisen merenrantakiven kuvattuani pääasialliseksi kuvauskohteeksi ovat valikoituneet lähiympäristöstä löytyvät linnut ja eläimet. En oikeastaan tiedä miksi. Jossain vaiheessa Tuan kanssa vain huomasimme käyttävämme iltavalot ennemmin oravien tai sorsanpoikien, kuin rantakivien ikuistamiseen.

Lapissa reissaamisesta on tullut pysyvät osa vuodenkiertoamme ja siellä tulee käytyä melkolailla joka talvi ja syksyllä ruska-aikaan. Joskus kesäisinkin.

Portfolio

Jyrkin postaukset

Viimeisimmät blogit