Kansikuva

Jyrki Salonen |

Keväiset ketunpennut

Yksi odotetuimpia kevään ja alkukesän kuvausaiheita on kettuperheet, joita nykyään löytää usein hyvinkin urbaaneista elinympäristöistä. Ihmisiin tottuneiden kettujen puuhia saattaa saada seurata kaikessa rauhassa pitkäänkin, jos vain osaa antaa ketuille niiden tarvitseman tilan ja rauhan.

Otsikkokuvan kettu näyttää olevan hyvinkin luonnollisessa ympäristössä, mutta todellisuudessa se itse asiassa seisoo tien pientareen kiveyksellä kuvaajaa ihmettelemässä. Matala kuvakulma vain peittää miljöön aika tehokkaasti. Ehdoton vaatimus tänä päivänä jos aikoo julkaista kuvia sosiaalisessa mediassa ennen kuin kettuperhe hajaantuu loppukesästä omiin suuntiinsa.

Tämän pesäpaikan urbaanius ei jää epäselväksi. Kuva on otettu vieressä menneeltä vilkkaalta ulkoiluväylältä, eikä kettujen kotinaan käyttämä pihapiiri ollut täysin käyttämätön, vaikka kyseessä ei ollutkaan asuinrakennus.

Tällä kettuperheellä oli vähän huonoa tuuria, kun kotipaikka meni remonttiin. Onneksi ketunpennut olivat tässä vaiheessa jo riittävän suuria muutettavaksi toiseen pesäpaikkaan lähistölle.

Lisää kettuja täällä: